Cocktail workshop NY BasementCocktail workshop NY Basement

Restaurant

Proeft u het al? De ambiance van de jaren twintig en dertig? Welkom bij NY Basement. Laat u meevoeren door de vibe van het vooroorlogse Manhattan en geniet van de culinaire traktaties van onze keukenbrigade.

Onmiskenbaar Hotel New York, maar tegelijkertijd met een eigenzinnig karakter. Met een eigen keuken en concept draagt NY Basement een duidelijke culinaire handtekening. Van appetijtelijke appetizers, hoogstandjes van de houtskoolgrill tot mooie gerechten van onze menukaart… Laat u verleiden door de kunsten van chef-kok Edward de Ridder en zijn team.

Ook voor een goed glas wijn bent u meer dan welkom in NY Basement. Liefhebbers laten zich verrassen door de spannende tonen en afdronken van onze selectie wijnen. Een ware eyecatcher is onze 11 meter lange bar, die een cocktailstation bevat, waar onze bartenders even kleurrijke als spraakmakende cocktails serveren.

Reserveer een tafel

Reserveer hier direct een tafel voor maximaal 8 personen

Of u kunt tijdens openingstijden bellen met 010 – 439 05 24.

Het meubilair in NY Basement is veelzijdig. Zo hebben we gezellige ‘booth-banken’ waar u met 4-6 personen kunt dineren, tafels op de ophogingen aan beide kanten van de bar met zicht op buiten en we hebben enkele dinerplaatsen waar u aan een hoge tafel met kruk met rug/of bank kunt dineren. Mocht u een specifieke voorkeur hebben voor tafel dan vernemen wij dat graag via het opmerkingenveld. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de door u gewenste tafel toe te wijzen echter kunnen wij dit op voorhand niet toezeggen, dit hangt af van de samenstelling van de reserveringen op een specifieke datum.

Een tafel reserveren voor meer dan 8 personen? Tafelen met een select gezelschap, een private dinner of heel NY Basement reserveren? Het kan allemaal!
In een afgesloten gedeelte van NY Basement bieden wij u de mogelijkheid voor een private dinner voor gezelschappen van 10 tot 16 personen. Mail uw verzoek naar info@nybasement.nl dan kijken wij in overleg met u naar de mogelijkheden.

Heeft u echt ‘grootse en meeslepende’ plannen en wilt u NY Basement helemaal voor uzelf?  Het is mogelijk om NY Basement exclusief voor uw gezelschap af te huren.  Op donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagavond is exclusief afhuren van NY Basement alleen mogelijk in combinatie met een diner.

Voor meer informatie en de voorwaarden voor het exclusief reserveren van NY Basement kunt u uw verzoek sturen naar: info@nybasement.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Op onderstaande data is het niet mogelijk om te reserveren in NY Basement

  • Vrijdag 22 september 2017 EXCLUSIEF GERESERVEERD
  • Donderdag 16 november 2017 EXCLUSIEF GERESERVEERD (OPTIE)
  • Donderdag 14 december 2017 EXCLUSIEF GERESERVEERD
  • Donderdag 21 december 2017 EXCLUSIEF GERESERVEERD (OPTIE)

 

Daniel den Hoed Menu

NY Basement in actie voor Daniel den Hoed
Speciaal voor de restaurants in de regio Rotterdam organiseert de Daniel den Hoed Stichting in samenwerking met de Zegro en de Buik van Rotterdam de actie “De Culinaire Hoed”.  De Culinaire Hoed is een fundraisingsactie waarbij restaurants in de regio Rotterdam een Daniel den Hoed – menu op de kaart te zetten en een deel van de opbrengst doneren aan de Daniel den Hoed Stichting.

NY Basement tovert het Verrassingsmenu (van 5 gerechten) om tot het Daniel den Hoed Menu. De gerechten worden samengesteld door de chef en kunnen elke dag anders zijn. Het Daniel den Hoed Menu kost € 59,50 en hiervan draagt NY Basement per menu € 2,50 af aan de Daniel den Hoed Stichting.

Daniel den Hoed
De Daniel den Hoed Stichting haalt geld op voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland! Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert. Er is al veel bereikt, maar er is nóg meer onderzoek en apparatuur nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen.

Het is ook mogelijk om een losse donatie te doen via de speciale actiepagina.

Ons team!

Smakelijke gerechten alleen zijn niet genoeg. Een gastvrij en dedicated team is onmisbaar. Wij stellen u graag voor aan onze collega’s…

Wie mogen u verblijden? Onze keukenbrigade wordt aangevoerd door chef-kok Edward de Ridder die zijn culinaire kunsten eerder in onder andere Huis ter Duin en Paul’s Recept in Noordwijk en The Park in Rotterdam vertoonde. Edward wordt met verve geflankeerd door sous-chef Erik Martens welke  de overstap heeft gemaakt naar NYB vanuit de keuken van HMB.

Het team van bedieningsmedewerkers en bartenders staat onder leiding van Sabrina Mans en Noura Ben Salah. Sabrina werkte onder andere bij The Park en Rosso in Rotterdam. Noura verhuisde intern van Hotel New York. Minstens zo belangrijk zijn al onze collega’s aan tafel en achter de bar. Samen willen we u een onvergetelijke middag of avond bezorgen.